Tuesday, November 18, 2014

Teater Tradisional Jikey : Pengembaraan Putera Sadao

Sekali sekala layan teater best jugak kan.
Nak kata aku ni peminat teater tak jugak,tapi boleh aja nak menonton tukar aliran dari tgk movie ke teater.
Kali ni aku temankan kawan aku peminat tarian dan teater ke auditorium JKKN perlis.
Tiket free so layan kan jer lah..lagi pun malam sempat lah lepas kerja balik siap2 terus ke sana.
Teater kali ni bertajuk Pemngembaraan Putera Sadao..nama putera ambik sempena nama tempat di thailand.Manakala watak tuan puteri pula bernama Puteri Yala..tapi keseluruhan teater ni menggunakan tempat-tempat di negeri perlis sebagai kerajaan sang putera.


As usual la teater tradisional..berkisarkan kisah putera raja yang selamatkan tuan puteri dari penjahat.Dan kemudian mereka pun dikahwinkan...watak-watak awang dan inang memang sangat best..
video

lawak2 negeri perlis u ols...kalo org luar agak susah sikit nak paham rasanya..suara nyanyian inang pun sedap..merdu aja..

video

Secara keseluruhan aku rate 5/10 untuk pementasan Pengembaraan Putera Sadao..
Yang bestnya di akhir program ada sesi cabutan bertuah..pemenang utama dapat oven...haishhh sayangnya aku bukan jnis yg 'bertuah' ni kalo ada cabutan bertuah bagai..

Wednesday, November 12, 2014

H&M Kota Kinabalu...coming soon

Wow...mesti excited org kk..
My sister mesti suka ni..kan kak farah?..bestnya..kk akan ada H&M.tak lama dah..few days je lagi.
Nanti kalo ke kk boleh la jalan2 ke 1borneo.hopefully...

Friday, November 7, 2014

Aidijuma Gold Label

Baru berjinak2 dengan aidijuma.Ni semua pengaruh rakan sebaya lah ni.Lepas kak farah bgtau..terus aku bgtau kawan2..so dapat lah sorang sehelai tudung free dari aidijuma ni.Katanya pemberian sempena birthday pengasas aidijuma iaitu Norjuma..
Rupanya aidijuma ni dibahagikan ikut kategori label..white label,green label and bnyk lg lah..aku pun taktau sgt..sebab baru kenal..tapi harga aidijuma mmg murah start dgn rm10 bagi white label..
Rupanya aidijuma ada fan dan pengikut yg tersendiri..design pun cute aja..selain tu selalu jugak ada keluaran design2 baru..bak kata org x terkejar den!!


Untuk gold label corak bunga2 yg aku dapat ni..simpan aja dulu sebab matcing2 dgn baju takda yg sesuwai pulak...ermmmm...yg lagi 3 helai beli tu pun simpan jugak..nnt lah pi cari baju pulak bg matchy2..hahhaha..

Thursday, October 30, 2014

Beriani Kapitan, Queensbay Mall

Sekali sekali ke penang tukaq selera best jugak..Aku memang bukan peminat tegar nasik kandaq.Tapi boleh la nak makan sekali sekala ya,kalo hari2 mmg kenot go!

Baru-baru ni ke pulau pinang saja bawak my parent pekena Nasik Beriani Kapitan area Queensbay Mall.
Nak ke Restoran Kapitan ni lagis enang kalo parking kat lot parking luar Queensbay sebab dekat nak jalan dari parking tu.Lepas shopping terus keluar dari mall and p makan sana.
My mum tak larat nak jalan jauh..so park aja kt situ walaupun panas skit.
Nasik beriani ni portion banyak jugak kalo utk aku,order 3 set..tapi tak habis pun..so tapau bawak balik..
Kebetulan ke penang aritu time cuti deepavali..org ramai jugak..tapi di sebabkan aku gerak kuar dari rumah awal pagi so dgn heavennya shopping pagi tu settle smua dalam kul 1 tgh ari..
A small diwali deco at the atrium inside the mall..the shimmering peacock is really beautiful...
Aku masuk Queensbay melalui J.Co donut..memang terus nampak sephora..tekejut gak sebab Victoria Secret pun dah ada kt Queensbay..Kiehls pun ada jugak...best2...nampak sangat lah lama tak ke sana..skrang ni kalo ke penang selalu ke Gurney aja..
Kalo tak ke sephora mmg tak lengkap lah kunjungan aku ke penang kan..nak2 lagi tgh mencari 'keperluan'...masuk sini jangan kata tak beli apa2..memang tak boleh yer..yang tak dak dlm list pun boleh 'ter'beli jugak..huhu..
Takpa lah..bukan selalu pi sephora..tunggu nnt hujung tahun pulak ke kl..nak shopping dgn bff..
U both...i just cant wait...hehehhe

Monday, October 27, 2014

Masker....

Asal takdak tujuan..mesti nak ke beauty shop.Memang takdak benda sgt pun nak dibeli.Tapi rasa macam ada magnet menarik kalo lalu kedai2 yg jual barang kecantikan atau mekap ni.Weekend ari tu punya blur taktau nak beli apa..last2 capai jugak masker.Padahal tak rajin pn nak pakai..tapi ada promotion, grab ja a few.

Face mask ni kalo jadikan rutin mmg kulit akan cantik.Seminggu dua atau 3 kali pun dah cukup.Selalunya aku suka pakai malam sebelum tido.Tapi satu ja madalahnya..M.A.L.A.S..
Beli lah mask jenis peel off ke wash off ke hapa..mmg pemalas..camna muka nak naik seri?..huhu..
Macam kali ni aku main ambik ja mask yg ada kt situ..malas nk pikir and baca satu2..ni semua angkara terpengaruh dgn cik yaya..i ols jeles u ols rajin menatang muka..hahahha...tapi i ols rajin membeli sajo! Pakainya idok jugak..
Lepas puas jamu2 mata terus ke sushi king..

ni pun kes pengaruh cik yaya..hahhaa..nampak tak betapa kuatnya pengaruh bff kt kita...tapi kali dah namanya bff kan mst lah ada chemistry and we share same interest..kan???