Thursday, October 30, 2014

Beriani Kapitan, Queensbay Mall

Sekali sekali ke penang tukaq selera best jugak..Aku memang bukan peminat tegar nasik kandaq.Tapi boleh la nak makan sekali sekala ya,kalo hari2 mmg kenot go!

Baru-baru ni ke pulau pinang saja bawak my parent pekena Nasik Beriani Kapitan area Queensbay Mall.
Nak ke Restoran Kapitan ni lagis enang kalo parking kat lot parking luar Queensbay sebab dekat nak jalan dari parking tu.Lepas shopping terus keluar dari mall and p makan sana.
My mum tak larat nak jalan jauh..so park aja kt situ walaupun panas skit.
Nasik beriani ni portion banyak jugak kalo utk aku,order 3 set..tapi tak habis pun..so tapau bawak balik..
Kebetulan ke penang aritu time cuti deepavali..org ramai jugak..tapi di sebabkan aku gerak kuar dari rumah awal pagi so dgn heavennya shopping pagi tu settle smua dalam kul 1 tgh ari..
A small diwali deco at the atrium inside the mall..the shimmering peacock is really beautiful...
Aku masuk Queensbay melalui J.Co donut..memang terus nampak sephora..tekejut gak sebab Victoria Secret pun dah ada kt Queensbay..Kiehls pun ada jugak...best2...nampak sangat lah lama tak ke sana..skrang ni kalo ke penang selalu ke Gurney aja..
Kalo tak ke sephora mmg tak lengkap lah kunjungan aku ke penang kan..nak2 lagi tgh mencari 'keperluan'...masuk sini jangan kata tak beli apa2..memang tak boleh yer..yang tak dak dlm list pun boleh 'ter'beli jugak..huhu..
Takpa lah..bukan selalu pi sephora..tunggu nnt hujung tahun pulak ke kl..nak shopping dgn bff..
U both...i just cant wait...hehehhe

Monday, October 27, 2014

Masker....

Asal takdak tujuan..mesti nak ke beauty shop.Memang takdak benda sgt pun nak dibeli.Tapi rasa macam ada magnet menarik kalo lalu kedai2 yg jual barang kecantikan atau mekap ni.Weekend ari tu punya blur taktau nak beli apa..last2 capai jugak masker.Padahal tak rajin pn nak pakai..tapi ada promotion, grab ja a few.

Face mask ni kalo jadikan rutin mmg kulit akan cantik.Seminggu dua atau 3 kali pun dah cukup.Selalunya aku suka pakai malam sebelum tido.Tapi satu ja madalahnya..M.A.L.A.S..
Beli lah mask jenis peel off ke wash off ke hapa..mmg pemalas..camna muka nak naik seri?..huhu..
Macam kali ni aku main ambik ja mask yg ada kt situ..malas nk pikir and baca satu2..ni semua angkara terpengaruh dgn cik yaya..i ols jeles u ols rajin menatang muka..hahahha...tapi i ols rajin membeli sajo! Pakainya idok jugak..
Lepas puas jamu2 mata terus ke sushi king..

ni pun kes pengaruh cik yaya..hahhaa..nampak tak betapa kuatnya pengaruh bff kt kita...tapi kali dah namanya bff kan mst lah ada chemistry and we share same interest..kan???

Friday, October 24, 2014

1 Muharam 1436

~Salam Maal Hijrah~

Jadikan Iqra' sebagai asas penghijrahan..segalanya harus dimulakan dengan ilmu...jadi kan diri kita sebagai manusia yang berilmu agar bermanfaat setiap penghijrahan..

Tuesday, October 21, 2014

Compact Powder

Weekend lepas lagi tercari-cari mana lah compact powder aku letak..kat rumah takdak..ingatkan tinggal di ofis,hari isnin dengan ber CC krim aja terus ke ofis tanpa secalit powder dengan harapan ada lah compact powder tu kat dalam laci..tapi apa kan daya,tak nampak pun bayang compact powder.Entah lah kat mana aku letak pun taktau...penyakit lupa menjadi-jadi semenjak 'post stress' ni..ahahahha
Yang hilang tu NARS...so skang mula lah terpikir nak cari pengganti yang macam mana pulak agaknya kan..option paling cepat semestinya ZALORA...
Filter ke makeup and best seller...firstly i saw this
Peter Thomas Roth-Instant Mineral Powder SPF45

Tak pernah lagi try yang ni,selalu beli compact powder dlm casing biasa tu..SPF pun tinggi,bagus ni mcm org yang suka berjemur bawah matahri.

Make Up Forever HD Pressed Powder

Kalo yang ni pulak sebab warna putih,sesuai untuk smua skin color.so tak perlu lagi pening fikir nak beli color apa kan..Make Up Forever pun aku x penah beli lagi sebelum  ni..


Sephora -8 Hour Compact Mattyfying Foundation

Oil free compact foundation brand sephora..harga pun berpatutan,best jugak kalo nak cuba..yang penting utk my skin semestinya 'matte' efek tu..

Tarte -Smooth Operator Amazonian Clay Finishing Powder

Tarte finishing powder pun menarik jugak kan????

Haish pening dah nak pilih yang mana satu..
Tak sempat nak pikir..kerja banyak..esok cuti boleh la tengok satu2 lagi sekali kat ZALORA..

Tapi macam suka yang first tu..hehehhe

So kalo anda2 semua berminat nak beli compact powder mcm aku 'bincangkan' kat atas tu..dengan diskaun sebanyak 15%
silalah gunakan kod ini yer:
ZBAPvuK
*terms & condition apply...and only valid for first time customer aja..dan...brand exclusion applied!
Happy shopping u ols...

Friday, October 17, 2014

Spice Rack

Semenjak dua menjak ni memang teringat selalu kat spice rack yang cantik ni..

Olde Thompson Ferris Wheel Spice Rack

I ols boleh terpikat bila sorang kawan yang tengah study di uk upload dalam instagram..haaish la nurul,u buatkan i termimpi-mimpi dah nak beli spice rack ni..
Nak-nak lagi sekarang ni tgh semangat balik nak kumpul kitchenware dan seangkatan dengan'nya'..hehehhe..
Bila dah google spice rack..mula lah terjumpa bermacam-macam jenis lagi design yang menarik..

Olde Thompson Square Rotating Spice Rack

Olde Thompson Revolving Spice Rack

Harga berbeza depends on website..macam yang ferries wheel tu ada yg GBP46 (amazon.co.uk)..kalo tgk kat  official website olde thompson harga dalam USD65...

Selain spice rack..i ols skrang dah mula mengumpul bekas warna-warni ni..

ada tak yang sealiran suka mengumpul tupperware? ...hehehehe..raise ur hands up!!!
Sekarang ni beli aja sikit-sikit dulu..warna tema pilihan semestinya pinkish...reddish..berkonsepkan summer..
Ok bai..nak tgk katalog online!